Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

> centrum leren en werken > leren > lassen >

 . 

Metaal

De hedendaagse industrie heeft een nijpend tekort aan geschoolde arbeidskrachten met een gespecialiseerde opleiding. Is werken met metaal je ding, dan moet je zeker één van onze opleidingen overwegen.

Enerzijds heb je de opleidingen tot lasser. Je start in de opleiding hoeknaadlasser. De hoeknaadlasser last hoeknaadverbindingen in alle lasposities op werkstukken plat of pijp van aluminium, staal of roestvast staal. Hij gebruikt hiervoor een laspost voor lassen met beklede elektrode, MIG/MAG en TIG. Hij volgt strikt de lasmethodebeschrijving. Dit is de basis van de lasopleiding.

Anderzijds kan je opgeleid worden tot sanitair installateur. Deze opleiding is voor jongeren die kennis willen maken met de wereld van het sanitair. Je leert hoe je sanitaire toestellen aansluit en buizensystemen zullen na deze opleiding geen geheimen meer hebben voor jou. We leren je hoe je een woning van een sanitaire installatie voorziet. Wanneer je een certificaat behaald voor deze opleiding kan je aan de slag als sanitair installateur in een bedrijf.


Profiel

Afwisselend werk in atelier of in open lucht (montage)
Veel zin voor verantwoordelijkheid en kwaliteit
Voldoende ruimtelijk inzicht

 

 Toekomst

Constructielasser en onderhoudslasser in kleine en grote bedrijven: gassmeltlassen, vlambooglassen, halfautomatisch en automatisch lassen.
Industrieel plaatbewerken, carrosserie, lood- en zinkbewerker, sanitair,...
Eigen zaak (mits voldoende ervaring en een getuigschrift ‘Bedrijfsbeheer’)
- In een firma die sanitaire installaties plaatst

 

 
Certificaten

hoeknaadlasser
lasser TIG
- lasser MIG/MAG
- plaatlasser
- pijplasser
- lasser beklede elektrode
   
- sanitair installateur 

 


JOkwadraat