Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

> centrum leren en werken > ons centrum >

 . 

Ons centrum


In het Centrum Leren en Werken Damiaaninstituut vzw kan je een beroep met toekomst leren. Vroeger heetten we Centrum voor Deeltijds Onderwijs, maar omdat werken tijdens je opleiding heel belangrijk is, willen we dat ook in onze naam benadrukken.

2 dagen volg je een opleiding in het centrum, de andere dagen ga je werken. Het gaat hierbij niet om onbetaalde stages maar om een echte deeltijdse jobs met een contract.

Heb je geen job, dan zullen we samen met jou naar een job of een zinvolle invulling zoeken. Wij stippelen met jou een traject uit en volgen dat samen met jou op. Een gericht intakegesprek, leren solliciteren, een goeie werkhouding leren, de VCA-training, de evaluaties op de werkvloer, zorgen er allemaal voor dat je kansen op de arbeidsmarkt maximaal worden.

Al werkend kan je een beroep leren en tegelijkertijd een getuigschrift van de tweede graad, het getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad of het diploma secundair onderwijs behalen.

Tijdens de 2 dagen opleiding in het centrum, gaat het er anders aan toe dan in een voltijdse school. Je volgt 1 dag algemene vorming en 1 dag beroepsgerichte vorming in kleine klasgroepjes. We gaan vaak op bedrijfs- of studiebezoek en we zorgen ervoor dat je de dingen leert in projecten die aansluiten bij jou leefwereld.

Zo'n 20 ervaren leerkrachten/begeleiders geven de lessen in een aangename en open sfeer maar wel erg doelgericht, toegespitst op de eigenlijke job op de werkvloer. Misschien is deeltijds onderwijs in het Centrum voor Leren en Werken Damiaaninstituut iets voor jou!JOkwadraat