• by: DIABLOG
  • March 19th, 2021
  • Category: AUTEUR
TALENT IN DIA

Ontluikend talent in DIA Het magiehuis door Elien Bussé. Elien Bussé, een creatieve en getalenteerde meid uit klas 3C (Wetenschappen) mag zichzelf een published author noemen: haar droom is werkelijkheid geworden en vanaf vandaag kan iedereen haar boek kopen.

Als kleuter verzon ze vaak fantasierijke verhaaltjes. Schrijven was toen nog niet zo evident, dus haar moeder mocht de woorden op papier zetten.
Fantasieverhalen bleven haar fascineren. Ze verslond het ene verhaal na het andere en stilaan begon ze zelf ook korte verhaaltjes te schrijven.

Haar echte inspiratiebron vond ze toen ze betoverd werd door de verhalen van Stephenie Meyer.
De Twilightserie leverde haar een fascinatie voor vampiers en fantasie op. Deze fantasiewereld liet haar reizen naar nieuwe plaatsen en zo kon ze even ontsnappen uit het dagelijkse leven.
Stephenie Meyer

De schrijfstijl van Stephenie Meyer sprak haar enorm aan. Zo wilde ze ook kunnen schrijven.
De boeken van J.K. Rowling en de film Tomb Raider zorgden samen voor een storm aan creativiteit in haar hoofd. Elien volgde een cursus blind typen, maar teksten overtypen was niet echt haar ding.
De ideeën zaten te popelen om op papier neergepend te worden. Elien sloot een compromis met haar ouders. Haar eigen verhaal typte ze nu op papier. Op die manier werd blind leren typen veel leuker.

Elien zag de scènes in haar dromen. In het eerste jaar secundair onderwijs besloot ze aan haar verhaal “Het magiehuis’ te beginnen.
Haar schrijfproces duurde bijna drie jaar.

De prachtige cover van het boek werd ontworpen door Mirte Goris, een tekentalent uit het derde jaar Latijn. Ze las het verhaal van Elien en samen besloten ze hoe de cover er moest uitzien.
De fantasie en het talent van Mirte was de kers op de taart.
Ben je benieuwd naar wat de 14-jarige Lia allemaal meemaakt in het “Magiehuis”? Dan heb je geluk: vanaf vandaag is het boek te koop via de uitgeverij boek.scout.


Het Magiehuis van Elien Bussé.

Adres
Damiaaninstituut
Pastoor Dergentlaan 220
3200 AARSCHOT

Tel. +32 16 56 70 59
info@damiaaninstituut.be
DIA
  • Sterk in technologie
  • Slim in wetenschap
  • Ondernemend in economie