Werken en Leren combineren?

In het systeem van leren en werken leer je een beroep op de werkvloer en daarnaast krijg je nog les in de klas.
Het is de bedoeling dat deze combinatie van leren en werken bestaat uit tenminste 28 uren engagement per week.
Je bent hier dus voltijds mee bezig.
De stap naar de werkvloer veronderstelt ook dat je de handen uit de mouwen wil steken, afspraken kan nakomen, leergierig bent en leiding kan aanvaarden.

Twee dagen per week volg je een opleiding in het Centrum, de drie andere dagen heb je een voltijds engagement

Bij je opstart in de school doen we een screening die bepaalt hoe jouw traject eruit zal zien en volgen dat samen met jou op.
Het doel is een OAO, maar het kan natuurlijk dat je nog aan een aantal zaken moet werken voor je hier klaar voor bent.
Als je nog niet over de nodige vaardigheden en attitudes beschikt om aan een OAO te beginnen of deze vol te houden bieden wij enkele tussenstappen aan in een individueel traject. Dat kan een extra werkervaring zijn of een extra focus op vorming.

Een gericht intakegesprek, leren solliciteren, een goede werkhouding leren, de VCA-training, de evaluaties op de werkvloer, zorgen er allemaal voor dat je kansen op de arbeidsmarkt maximaal worden.

Al werkend kan je een beroep leren en tegelijkertijd een getuigschrift van de tweede graad, het getuigschrift van het tweede leerjaar van de derde graad of het diploma secundair onderwijs behalen.

Zo'n 20 ervaren leerkrachten/begeleiders geven de lessen in een aangename en open sfeer maar wel erg doelgericht, toegespitst op de eigenlijke job op de werkvloer.
“Op het deeltijds leer je veel bij, er zijn toffe leerkrachten, je maakt snel vrienden waarmee je veel kan en mag samenwerken. Iedereen kent iedereen en hier worden geen groepjes gevormd. Lara D. – Winkelbediende”
Adres
Damiaaninstituut
Pastoor Dergentlaan 220
3200 AARSCHOT

Tel. +32 16 56 70 59
info@damiaaninstituut.be
DIA
  • Sterk in technologie
  • Slim in wetenschap
  • Ondernemend in economie