Aanbod derde graad

In de derde graad worden er studierichtingen aangeboden binnen 4 domeinen: klassieke studies, wetenschappen, economie & ondernemen en technologie.

DIA koos ervoor om een aanbod te voorzien onder 4 profielen: BREED, GERICHT, TOEGEPAST en PRAKTISCH

Profiel BREED

Deze studierichtingen zijn zeer theoretisch.

De studierichtingen in het profiel ‘breed’ zijn zeer theoretisch. Ze bereiden je voor op alle vormen van hoger onderwijs, zowel academische als professionele bachelor- en masteropleidingen.

Profiel GERICHT

In deze studierichtingen ligt de nadruk op een theoretisch-technische vorming met een beperkte praktische inbreng.

In de studierichtingen van het profiel ‘gericht’ ligt de nadruk op een theoretisch-technische vorming met een beperkte praktische inbreng. Je wordt voorbereid op een brede waaier van professionele bacheloropleidingen.

Profiel TOEGEPAST

Deze studierichtingen zijn bedoeld voor leerlingen die theorie ook in praktijk willen omzetten.

De studierichtingen van het profiel ‘toegepast’ zijn bedoeld voor leerlingen die theorie ook in praktijk willen omzetten. De praktijklessen worden ondersteund door de technische en algemene vakken. Hier worden technici gevormd die zich verder bekwamen in een Se-n-Se-jaar of een bacheloropleiding.

Profiel PRAKTISCH

In deze studierichtingen staat het ‘doen’ centraal.

In de studierichtingen van het profiel ‘praktisch’ staat het ‘doen’ centraal. Deze beroepsopleidingen bereiden je voor op de werkvloer. De algemene vorming komt aan bod in het Project Algemene Vakken. In het zevende jaar kan je je specialiseren.
Adres
Damiaaninstituut
Pastoor Dergentlaan 220
3200 AARSCHOT

Tel. +32 16 56 70 59
info@damiaaninstituut.be
DIA
  • Sterk in technologie
  • Slim in wetenschap
  • Ondernemend in economie