Derde graad

Restaurant Keuken (duaal)

Domein:
Voeding en horeca
info
Je leert allerlei gerechten en drankjes maken en serveren. Je leert het mensen naar hun zin maken in een restaurant, brasserie of hotel met de nieuwste gastronomische trends en technieken. Een groot deel van het lespakket is praktisch gericht.
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
info
In deze studierichtingen staat het ‘doen’ centraal. Arbeidsmarktgerichte studierichtingen in het gewoon secundair onderwijs hebben de bedoeling om leerlingen succesvol te laten doorstromen naar graduaatsopleidingen of om hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. In het zevende jaar kan je je specialiseren.
Type:
Duaal
info
Opleidingsvorm waarbij je les op school combineert met leren op de werkvloer.

Duaal leren?

Je combineert het beste uit twee werelden, leren op school en op de werkvloer. Dit betekent dat je twee dagen leert op school en drie dagen op de werkvloer.

Je week is opgedeeld in 3 componenten:

  • algemene vorming
  • specifiek gedeelte school
  • specifiek gedeelte werk

Wil je meer weten over duaal leren? Alle algemene informatie vind je op de pagina van duaal leren.

Wat leer je in deze opleiding?

Tijdens de opleiding restaurant keuken duaal leer je het hele proces dat vooraf gaat aan hetserveren van een kwaliteitsvolle koude of warme maaltijd. Aan de hand van een recept zal je denodige voedingsmiddelen bestellen en ontvangen. Je doet de nodige voorbereidingen voor eenvlotte service. In het restaurant sta je in voor het ontvangen van de gasten en het voorstellen vanhet menu. Je bent verantwoordelijk voor het opnemen van de bestelling, deze te serveren en zeeventueel aan tafel af te werken.

Je werkplek situeert zich in alle takken in de horeca, o.a. medewerkerin een grootkeuken, in restaurants, in tavernes of als kelner in de zaal,...

Profiel

  • Je bent flexibel, een harde werker en stressbestendig.
  • Je kan in team en onder leiding van een chef of manager werken.
  • Je bent communicatief vaardig om de klanten kwaliteitsvol tebedienen.
  • Je hebt verantwoordelijkheidszin.
  • Je werkt nauwkeurig en hygiënisch.
  • Je wil je verdiepen in de wereld van lekker eten maken.

Dit komt aan bod

  • Basis keukentaken
  • Basis keukentechnieken enkeukenbereidingen
  • Basis keukenorganisatie
  • Bediening zaal
  • Organisatie zaal
  • Bereidingen zaal

Vervolgopleiding:

Kok

Lessentabel

Vakken
1de jaar
2de jaar
3de jaar
4de jaar
5de jaar
6de jaar
7de jaar
No items found.

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom op onze school! Ter info, deze opleiding wordt ook aangeboden op andere scholen binnen Arcadia. Maakt gerust even kennis via onderstaande links. 

Benieuwd naar onze andere opleidingen?

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken!