Oud-leerling Wim Laporte is dankbaar voor de groeikansen die hij kreeg tijdens zijn schooltijd in DIA.

Wim Laporte startte zijn middelbare schoolcarrière in het lokale DIA Ramsel. Toentertijd waren er zowel in Rillaar als in Ramsel een "wijkschooltje" als onderdeel van het Damiaaninstituut.

Oud-leerling Wim Laporte is dankbaar voor de groeikansen die hij kreeg tijdens zijn schooltijd in DIA.

Wat doe je nu in het dagelijkse leven? Welke job oefen je uit?

Ik ben thuisverpleegkundige, referentieverpleegkundige wondzorg & diabetologie en diabeteseducator. In het dagelijkse leven ben ik groepsverantwoordelijke van de praktijk Thuisverpleging Laporte. Ik stuur een team aan van 26 voltijds verpleegkundigen. We zijn actief in de regio Aarschot, Herselt, Begijnendijk, Westerlo. We bieden naast de reguliere verpleegkundige zorg ook palliatieve zorgen, verpleegtechnische verstrekkingen zoals infusietherapie, thuishospitalisatie met toedienen van antibiotica, oncologische producten en totale parenterale voeding. Daarnaast ben ik voorzitter van de beroepsorganisatie voor zelfstandig verpleegkundigen, VBZV en vertegenwoordig ik de verpleegkundigen in de eerstelijnszone Demerland.

Hoe verliep je schooltijd in het Damiaaninstituut?

Ik startte mijn middelbare schoolcarrière in het plaatselijke DIA Ramsel. Het was een "wijkschooltje" van DIA waar ik het eerste jaar school liep. Daarna werd de afdeling van DIA in Ramsel gesloten. Ik ging naar het Damiaaninstituut in Aarschot en volgde er de studierichting Biotechniek. Ik maakte nadien de overstap naar Tuinbouw. De twee laatste jaren ging ik voor verpleegaspirant naar Lier en volgde aansluitend de 3 jarige opleiding Verpleegkunde in Lier. Vervolgens deed ik een 4de jaar, de bijkomende opleiding Thuisgezondheidszorg.

Wat was de grootste troef van je opleiding bij DIA?

De grootste troef van DIA was de uitgebreide keuze aan studierichtingen. Het was een school voor iedereen. De begripvolle manier waarop de leerkrachten met scholieren omgingen, is me enorm bijgebleven. Iedereen telde mee.

Welke herinneringen zijn jou bijgebleven tijdens je schooltijd in DIA?

Het waren de laatste jaren dat er nog paters lesgaven en mee aan het roer van de school stonden. De paters verbleven in het klooster dat gevestigd was op de site van het Damiaaninstituut.

Welke leerkracht heeft voor jou het verschil gemaakt tijdens je opleiding? Waarom?

Tijdens mijn schooltijd bij DIA hebben verschillende leerkrachten indruk op me gemaakt. Ze brachten zeer gedreven en overtuigend hun kennis over. Volgende leerkrachten zijn me bijgebleven: Pater Frits, Wilfried Van Ermegem en Marc Van Hulsel (Biotechniek)

Janin Van den Eynde (Frans), Laura Van Eepoel (Nederlands), Lief Valgaeren, Myriam Boon (Wiskunde), Christel Wuyts (Tuinbouw)

Er zijn zeker nog een paar leerkrachten maar ik kan ze niet zo direct opnoemen.

Facebook Icon
Deel op sociale media

Meer nieuws

Welkom in het Damiaaninstituut
Algemeen

Welkom in het Damiaaninstituut

Ben je nog op zoek naar een leuke school? Het Damiaaninstituut is een school voor de wetenschappers, ingenieurs, dokters, technici en vakspecialisten van morgen.

arrow_forward
Start nieuwe schooljaar 2024-2025
Nieuws

Start nieuwe schooljaar 2024-2025

HERVATTING VAN DE LESSEN OP MAANDAG 2 SEPTEMBER 2024 Op maandag 2 september krijgen onze leerlingen in de voormiddag een warm onthaal. De leerlingen van het 1ste jaar verwachten we om 8u30 in de school. Jullie verzamelen op de speelplaats van de 1e graad. (aan de Z –blok.) De nieuwe leerlingen van de hogere jaren verwachten we op volgende uren

arrow_forward
Voor oud-leerling Selina Rouze kwam een droom uit... Door de studierichting Auto die ze volgde bij DIA, werd ze bandenmonteur.
Alumnus in de kijker

Voor oud-leerling Selina Rouze kwam een droom uit... Door de studierichting Auto die ze volgde bij DIA, werd ze bandenmonteur.

Selina Rouze is dankbaar voor de leerkansen die ze kreeg op onze school. Als vrouwelijke bandenmonteur is ze trots op de opleiding die ze volgde en op de job die ze uitoefent.

arrow_forward